Technologieën

Technologieën in de fietsbanden van Continental

Bij onze banden komt veel technologie om de hoek kijken. Elke type band dient uit te blinken op weer een andere eigenschap. Bekijk de verschillende technologieën die terug te vinden zijn in onze banden.
 

  Active Comfort Technology

Active-Comfort-Technology

De Active Comfort Technology, een revolutie in de benadering van het fietsen. In de bandenconstructie van de Grand Prix 5000 is deze techniek verwerkt, absorbeert het trillingen en zorgt voor meer comfort tijdens het fietsen.

   
  Apex

Apex

De Apex wordt al jaren met veel succes toegepast in autobanden en wordt geroemd om zijn grote stabiliteit in bochten. Een techniek die ook bij grootvolumebanden zinvol is. De Apex is een rubber profiel dat tussen de lagen van het karkas in de hiel van de band is aangebracht. Door het verstevigen van de flanken zal de band minder vervormen bij zijwaartse belastingen Bovendien zorgen de verstevigde flanken voor minder kans op schade door snake bites en ze voorkomen dat de band van de velg affloopt. Dat maakt de Apex uiterst geschikt voor  downhill- en Freeride-banden: de bandenspanning kan, om meer grip te verkrijgen, verlaagd worden zonder dat het gedrag in bochten of de weerstand tegen snake bites merkbaar veranderen.

   
  BlackChili Compound
Black-Chili-Compound

Met ons uniek in Duitsland geproduceerd loopvlakmengsel hebben wij voor een revolutie in de wielersport gezorgd. Door de legendarische BlackChili-Compound konden wij een duurzaam antwoord geven op de eeuwige vraag: Grip of rolweerstand? Regelmatige testoverwinningen tonen de in het laboratorium en op de weg meet- en merkbare voordelen voor de rijders aan. De nieuwste polymeren, speciaal ontwikkelde roetdeeltjes en vulstoffen garanderen een unieke performance- op de racefiets of mountainbike, voor het testrijden of downhillen.

   
  DuraSkin

duraskin

Doorrijden onder de zwaarste omstandigheden

Banden met DuraSkin®-wangbescherming moeten alles aankunnen. Ze worden onder de zwaarste omstandigheden gebruikt. Koeriersfietsen komen vaak stoepranden tegen, tourfietsen bezoeken zonder problemen hele continenten en de kasseien van de Vlaamse klassiekers zijn ware martelpaden. Het hoogwaardige polyamideweefsel beschemt de flanken van de band tegen alle bedreigingen. Dankzij de bruine zijkanten valt de DuraSkin® direct op.
 

   
  E25

Ebike-25

Bij de ontwikkeling van de banden met het ECO-logo werd dankbaar gebruik gemaakt van de meer dan 100 jaar ervaring die Continental op het gebied van bromfiets en motorbanden heeft opgebouwd. ECO-banden hebben een lage rolweerstand en een goede  lekbescherming en zijn speciaal bestemd voor het gebruik op elektrische fietsen tot 25 km/h. De levensduur van deze banden werd bewust op elektrische fietsen getest om de invloed van de extra slijtage die de aandrijfkracht van de elektromotor toevoegt, te kunnen vaststellen.

   
  E50  

Ebike-50

Meerdere modellen zoals de Top CONTACT II en de Contact Plus  hebben de ECE-R 75 goedkeuring, wat betekent dat ze ook op snelle E-bikes tot 50 km/h gebruikt mogen worden.

   
  Extra punctureBelt

Extra-puncture-belt lekbescherming

Wie op zoek is naar een betrouwbare alledaagse metgezel, gaat voor een band met EXTRA PunctureBelt. Deze robuuste rubber breaker, gecombineerd met de met rubber versterkte zijwanden van de band, zorgt voor een hoog niveau van lekbescherming.

   
  Handmade in Germany

Handmade-in-Germany

Passie en technologie uit Duitsland. Continental de enige Duitse fietsfabrikant die in Duitsland produceert. “Handmade in Germany”- dat wil zeggen dat de banden in de Continental fabriek in Korbach grotendeels met de hand worden gemaakt: van het opbouwen van de banden tot en met de afsluitende kwaliteitscontrole.

   
  Hardshell ProTection

Hardshell

Overtuigende lekbescherming en duurzaamheid zijn de sterke punten van de Hardshell ProTection. Hij is breder dan de PolyX Breaker® en beschermt zowel onder het loopvlak als de zijwand. Samen met het drielaagse karkas met 60 TPI per laag wordt de band zo een echt bolwerk tegen externe invloeden. Banden met Hardshell ProTection bieden onverwoestbare bescherming exclusief „handmade in Germany“.

   
  Lazer Grip

Lazergrip

Continental gaat nog een stap verder als het om grip gaat. Continental voorziet de wang van de band van een speciaal gelaserd profiel gedeelte. Dit zorgt voor extra grip in de bochten.

   
  Plus Breaker

Plus-breaker lekbescherming

Maximale zekerheid

Tussen het loopvlak en het karkas bevindt zich een extra beschermlaag van hoogelastisch rubber. Deze laag is bijna ondoordringbaar voor voorwerpen van buitenaf. Ook punaises komen er niet doorheen. Het karkas is zo voldoende tegen beschadigingen beschermd. De Plus Breaker is zodanig samengesteld dat de band in bochten niet slap aanvoelt. Let op de aanwijzingen over de bandenspanning!

   
  PolyX Breaker

PolyXbreaker

Slag- en steekvast.

Met de PolyX Breaker gebruiken we de knowhow op het gebied van autobanden voor de ontwikkeling van fietsbanden. Al jaren wordt polyester met succes toegepast bij de productie van autobanden. Extreem sterke polyestervezels worden kruislings in de structuur geweven. Dat zorgt voor een hoge weefseldichtheid waardoor de band bijzonder goed bestand is tegen lekrijden. Polyx Breaker heeft geen enkele nadelige invloed op de rolweerstand.

   
  ProTection

Protection

ProTection-Technologie biedt een perfecte combinatie van snelheid, grip en bescherming tegen lekrijden. Dit wordt mogelijk gemaakt door een extra lekbestendige laag (4e) rond het gehele karkas wat de band volledig beschermd.
Ondanks de extra laag biedt de ProTection het karakter van een competitie band door zijn lage rolweerstand en stabiliteit in het karkas. Black Chili levert de vereiste snelheid en grip in het profiel.
Een extra functie van de ProTection-technologie is de Tubeless Ready mogelijkheid. De Tubeless Ready hiel geeft een perfecte basis om een eenvoudige en ongecompliceerde montage van de band te bevorderen. Voor een optimaal resultaat met de afdichting en tijdens het gebruik, bevelen het gebruik van de nieuwe Continental RevoSealant.

   
  ProTection Apex

Protection-Apex

Enduro heet de discipline die tegenwoordig steeds populairder is. De uitdaging is het snelle afdalen en het zware klimmen. Dus zijn zaken als veel grip, goede roleigenschappen en een goede lekbescherming onontbeerlijk. De bewezen ProTection-beschermlaag voorkomt lekrijden zonder dat de band merkbaar zwaarder wordt. De extra Apex wandbescherming beschermt tegen snakebites bij een lage bandenspanning. Verder bestaat de mogelijkheid om de band in combinatie met Conti RevoSealant als Tubeless Ready te gebruiken om gewicht te besparen. Dankzij de gretige BlackChili Compound is dit de ideale combinatie om veilig en lekvrij bergop en -af te rijden.

   
  PureGrip Compound

PureGrip-Compound

Een functioneel rubbermengsel dat wij in onze Performance-banden gebruiken. Banden met deze compound worden gekenmerkt door veel tractie en een lange levensduur.

   
  SafetyPro Breaker

safety_logo

 

De nieuwste Breaker SafetyPro is ontworpen van nylon. De kruislings geweven vezels zijn zowel robuust als flexibel. Goede lekbescherming zonder toevoeging van gewicht. Het risico op lekke banden wordt flink gereduceerd. 

   
  SafetyPlus Breaker

SafetyPlus lekbescherming

Tot wel 30% hogere lekbescherming tegen glas en scherpe voorwerpen.

Speciaal voor E-bikes is er aan de SafetyPlus Breaker nog een hoog elastisch materiaal toegevoegd. Dat resulteert in een extreem sterke breaker met een bijzonder lage rolweerstand, die daardoor minder belastend is voor de accu en het milieu. De breaker is ook geschikt voor e-bikes die snelheden tot wel 50km/h kunnen halen. Een snelle acceleratie en hoge bochtsnelheden vormen geen enkel probleem voor de Breaker. De specialist voor snelle e-bikes en fietsen voor verhuurders.

   
  SafetySystem Breaker

Safety-System

De SafetySystem Breaker bestaat uit een met kevlar versterkte, oersterke nylon laag. Bestand tegen doorprikken en snijden, maar ook licht en flexibel, past zich aan de ondergrond aan. Het karkas biedt een optimale bescherming zonder het gewicht of de rolweerstand nadelig te beïnvloeden en zorgt voor een lange levensduur. Bovendien hebben banden met SafetySystem Breaker bijzonder comfortabele rijeigenschappen.

   
  Supersonic

Supersonic

Supersonic betekent de meest ultieme snelheids ervaring. De SuperSonic-lijn zorgt in de races, tijdritten en de marathons voor de beste resultaten.

Elk SuperSonic product is geoptimaliseerd voor een extreem laag gewicht en verminderde rolweerstand. Alle onderdelen van de Supersonic banden en binnenbanden worden individueel getest op wat absoluut noodzakelijk is en wat de technisch maximaal haalbare reductie is.
 

   
  TirePositioning® System

Tire-positioning-system

Met het TirePositioning® System pakt Continental het laatste aan van wat momenteel technisch haalbaar is. Motorrijders weten het al lang: aan een voorband worden andere eisen gesteld dan aan een achterband. Een smallere voorband zorgt voor minder luchtweerstand en betere stuureigenschappen. De samenstelling van het loopvlak is afgestemd op veel grip, met name in natte bochten. De achterband is breder en zorgt dankzij het grotere contact met de weg voor meer stabiliteit en comfort. De samenstelling van het loopvlak is afgestemd op een lage rolweerstand en dankzij het grotere contactvlak is er minder wrijving. Een en ander leidt tot een toonaangevende combinatie van voor- en achterbanden voor de wielersport met onze GP¬Attack- en Force-serie. Sinds 2013: 's Werelds eerste TPS-systeem voor racebanden!

   
  Tubeless Ready

Tubeless-ready

Tubeless Ready banden kunnen met een binnenband of afdichtmiddel worden gebruikt. Banden en velgen zijn daarbij zo geconstrueerd dat deze elkaar direct afdichten. Door het gebruik van een revolutionaire Tubeless Ready hieldraad blijven ze makkelijk te monteren. Voor het beste tubeless resultaat wordt het gebruik van Continental RevoSealant aangeraden.

 Voordelen:

  • Met lagere luchtdruk rijden

  • Verlaagde rolweerstand

  • Verbeterde grip en meer comfort

  • Minder lekrijden

   
  Vectran Breaker

Vectran lekbescherming

De norm in lekbescherming.

Vectran is een synthetische high-tech vezel volgens een natuurlijk voorbeeld. Net als gesponnen zijde, is Vectran een vloeibare, kristallijne polymeer (LCP). Vectran wordt uit gesmolten Vectra gesponnen en tot een meerdradige garen gesponnen. Gesponnen weefsels zoals Vectran zijn vederlicht en oersterk. Precies de eigenschappen die we voor de beschermlaag van de Continental-topklassebanden nodig hebben. Een vectran beschermlaag is lichter, flexibeler en beter bestand tegen doorsnijden dan een gewone nylon beschermlaag. Zonder dat dat ten koste gaat van de rolweerstand.

 

Cookies

Onze webshop gebruikt cookies om de website te verbeteren en te analyseren, voor social media en om ervoor te zorgen dat u relevante advertenties te zien krijgt. Bij akkoord geeft u ons toestemming voor het gebruik van noodzakelijke cookies of voor een optimale werking van onze website. U kunt de cookies uitzetten via uw browser, maar dit kan het functioneren van de website negatief beïnvloeden.